Vánočka a mazanec

Za svůj život jsem vyzkoušela spoustu receptů na vánočku, Všechny byly dobré, všechny se snědly... ale... nebylo to ono. Některá byla tužší, některá měkčí, některá byla chuťově méně výrazná, jiná více a druhý den se musely zapíjet hrnkem čaje nebo kávy, aby se člověk neudusil.

Moje představy byly upéct vánočku se strukturou jako má vánočka prodávaná v obchodě, ovšem bez chemických přísad. S nadýchanou střídkou a vypečenou kůrkou, vonící po citrónové kůře a muškátovém oříšku, se správným poměrem rozinek v těstě, a která bude dobrá i za tři dny.

A jednoho dne se moje představy o vánočce zhmotnily. Z trouby na mě vykoukla vizuálně dokonalá vánočka. Moje touha zakrojit a ochutnat byla téměř neudržitelná. Jakmile se z vánočky přestalo kouřit, už jsem své chuťové buňky nedokázala udržet pod kontrolou. Patka ve mně zmizela tak rychle, že jsem si nestihla uvědomit všechny chutě. Další plátek a další a další. Vánočka byla dokonalejší, než jakékoli představy a nevydržela tak dlouho, abych zjistila v jaké kvalitě vydrží další dny. Od té doby nikdy jedna vánočka nestačí.

Naučíte se péct vánočku zapletenou ze šesti pramenů.

Kurz bude trvat cca dvě hodiny.

Přihlásit se zde

Vytvořte si webové stránky zdarma!